‘Het instituut voor het voortbestaan van de mens’ is zelfstandig uitgegeven en gedrukt in kleine oplage. Ik schreef en illustreerde dit boek ter invulling van mijn afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.
‘The institute for the continued existence of humanity’ was independently  published in 2021 as completion for my graduation project at the University of the Arts Utrecht.
NL
“Ik had nooit verwacht om een kind op deze wereld te zetten. Niemand wilde het hun kinderen aandoen dat zij als laatste over zouden blijven en hier een verschrikkelijk bestaan zouden lijden. Maar hier zit ik dan en schrijf ik je toch.”

Het is 2500, hoogstwaarschijnlijk het laatste leefbare jaar op aarde. Op het moment dat opgeven voor Helena en de andere overgeblevene de enige optie lijkt te zijn, ontvangt ze een brief. Een groep overlevers is bij elkaar gekomen met het plan om de mensheid een tweede kans te geven. Wat zouden we anders doen als we met de kennis van nu opnieuw konden beginnen? Wat zouden we onze soortgenoten mee willen geven? en verdient onze soort het wel om een tweede kans te krijgen?

In het instituut voor het voortbestaan van de mens lezen we brieven tussen moeder en dochter die op dezelfde aarde, maar in onvergelijkbare werelden leven. Deze brieven, samen met de paginavullende illustraties, vertellen hun verhaal.

EN

The year is 2500, probably the last liveable year on earth. At the moment when giving up seems like the only possible option for Helena and the other survivors, she receives a letter.
A group of people managed to get together and constructed a plan to give humanity a second chance.
What would we do differently if we got the chance to start over again? What would we endow our descendants? And does our species even deserve to get a second chance?
In “the institute for the continued existence of humanity" we read letters between a mother and daughter who live on the same earth, but in incomparable worlds.
These letters, together with page-filling illustrations tell their story.

Back to Top